HILTON SCHIPHOL (2013-2016)

De opdracht om bouw van het nieuwe Hilton te documenteren ontving ik nèt voordat ik voor onbepaalde tijd naar Zuid-Korea verhuisde.
Af en toe was ik in Nederland en dan betrok ik kamer 819, maar doorgaans fotografeerde Pieter Kers de voortgang van de bouw. In Seoel ontving ik dan na elke sessie een pakketje met DVDs met vele honderden detailopnamen die ik dan samen smeedde tot één panorama. De verschillende tijdlagen legde ik nauwkeurig over elkaar heen. Vervolgens knipte ik met een digitaal nagelschaartje de details uit die nadrukkelijker in het eindbeeld zichtbaar zouden moeten blijven.

We filmden de bouwwerkzaamheden met handheld timelapses. De witte helmen doen denken aan de als stipjes verf geschilderde mensfiguren in het schilderij De Toren van babel van Pieter Bruegel de Oude.

Opdrachtgever: Schiphol Real Estate, fotografie: Pieter Kers + Willem van den Hoed, retouche: Willem van den Hoed, video-edit: Willem van den Hoed, soundtrack: William Claeson